Baby 7 bulan tak nak makan

Harini baby bru masuk 7 bulan before this masa 6 bulan baby susah mkn lpstu dia tk pnh nganga buka mulut klau sua mknn.kdg smpai menangis mcm kena dera klau suapkn mknn😅lpstu suka muntah smpai kluar kahak skli sbb kahak tk hilang2 lg😢.mcm mana ya nk bg baby mkn dgn slera🥲 #firstmom

1 Balas

Dah tukar texture makanan? Klau dh tukar tp masih x suka mmg x sdap tekak nk mkn. Sy x sarankan paksa sbb nnt trauma. Baby trauma makanan take time nk elok. Ank sy hari tu x nk mkn jgk, dia sembur balik smua. Sy bg susu utk 2-3hari lps tu bru mkn blk mcm biasa.

4mo ago

Hi sis nk tnya kalau dah tukr texture dr cair ke kasar pun dia susah bkk mulut sndri mcm mana ya?dr 6m smpai nk msuk 8m dah.tp gigi dah 2 btg naik awal 7m.gap makan lps menyusu pun kdg smpai 4jam susah bkk mulut sndri.bg mkn sndri mcm finger food pun buat rasa2 lpstu campak2 je😅