Due 23/11 masih takberanak lagi 😭

Harini 39w1d masih takde tanda nak bersalin lagi . Rasa strees sangat sebb takutt overdue 😢 semuaa jenis senaman dah buat . Tak larat dah nak bawa perut 🥹 please mommy ada tips lain ke hmmm #firstmom #firstbaby

17 Balas

sy bersalin yg 1st overdue 41wks serah diri dgn induced drip.. bukaan stop takat 4cm n kne emergency czer.. ank 2nd ni 40wks dgn induced belon.. bjaya vbac.. sy redha je serah diri.. jgn stress2 sis.. smpi mse baby akn keluar jugak.. x kire klu keluar natural or induced ke.. jnji baby n ibu slmt..

6mo ago

👍🏻

serah diri saje sis. kalau fikir induce tu sakit tolak tepi setiap pengalaman berbeza. induce @ tak sakit lebih kurang same. lebih baik serah diri mane taw dengan care induce sis urusan bersalin sis dipermudahkan. percaya qada dan qadar Allah. insyaAllah semua baik² shj.

sy due 30/11 sekarang dah 38 weeks 5 days masih takde tanda. anak first keluar masa minggu 37 weeks and 4 days. yg kedua ni mcm seronok duduk dlm perut lama2. sy dah stress ni sbb tak larat nak bawa perut plus toddler sy tantrum sejak sy dah dekat due.

Sama saya 39w1day xde tnda pstu bila checkup scan baby pun x msuk jln dkt bawah rupanya tali pusat dah terbelit kt leher , klu tunggu due pun sgt bhye xleh normal so esoknya saya terus proceed cser.

Sama mcm sy sis due 27/11 tpi tkde tanda nk bersalin lagi rasa stress sebab takut overdue🥲 Jadi emosi 😂 Hari2 bersenam mcm2 dh nak kata tak aktif terlebih aktif dah sampai kaki jadi sembab🥺

6mo ago

Samaaaaa siss hahahaha stresss rasa bila due makin dekat tapi baby taknak kuar. Kaki saya pun sembab nak jalan pun sakit sebb terlebih buat senaman😌

Saya pulak due 26/11...masih aktif mcm biasa...baby pon takde tanda bak kluar lagi..masa anak first 37w dah kluar sbb pecah air ketuban kat rmh...yg second masih suka duduk dlm perut..😂

6mo ago

sama due dgn sye. ank 1st dlu 38w2d admit, induce sbb gdm on ubat.. bersalin 38w6d. ank 2nd ni, da 39w hari ni xde tanda nk keluar lg, mcm2 exercise dah buat. 39w6d kena admit, induce kot la klu xde tanda jgak. gdm diet control.. harap2 turun tanda la hari ni je esok 🥹 xnk induce sbb process lama tggu bukaan tu hmm..

Due kita sama. Dan sama lah belum ada tanda pun nak bersalin. 1st baby dulu 39wd1 mcm ni dh bersalin. Adik dia ni lagi syok pulak duduk dlm perut. Ingatkan nak keluar awal sikit.

6mo ago

1st bby dulu sis buat senaman ke

same lah due date 23/11 jgk dh 39w3d...blom jgak ade tanda2 nk berslin jgk.dia cm buat brixton hiks tu hade lah pastu aktf jgk..ank no 3.

Awak pujuk baby ya🥰 in shaa Allah… sllu borak ngn bby. Saya baru lps bersalin 39 week 2 days😊 sppty due 20/11

6mo ago

Wahhh seronokkknya dah boleh tgok babyyu . Papepun tahniah awakk selamat berpantanggg

banyak bercakap dengan baby ..saya pon 39w 3d baru bersalin risau jugak overdue sb gdm...tapi alhamdulillah semua okay