Cara cepat bukaan

Harini 39w 4d pergi hospital sebab kerap mengeras 20minit.. 30 minit.. dan rasa macam segugut period selama 3 hari ni. Refer hospital untuk tengok jalan dah buka atau belum sebab tanda belum keluar. Doc kata kalau 40w (27 feb) tak keluar tanda juga kne serah diri 4 Mac. Ibu2 ada tips tak anak first untuk cepatkan bukaan untuk elak overdue 🤧 senaman..jalan bayk semua da buat. Doakan urusan saya dipermudahkan.#firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing

2 Balas

moga dprmdhkn ursan sis...sy ank no.2 powm lmbt bukaan...sy ari2 main bola ngn ank..siap berlari2 lg sis tiap2 ptg smpy 39 mggu 6 hri serah diri jgk akhirnye...mcm2 cara bt nk bg buka jln...tp xjd jgk😅😅mmg dia nk tggu kna induce bru nk kuar...mmg dh tkdir dia kuar 40mggu 1 hari🤭🤭moga cpt bby kuar yer..aminnn🤲🤲🤲

sy pun baru bersalin anak first. overdue 40w3d. pasrah je sis jawapan nya. masa sy tahun lepas siang tu sy makan pedas. malam tu sy makan tomyam pun pedas. 12mlm sakit perut memulas cirit birit terus keluar tanda. otw pg hospital pecah ketuban. subuh dah bersalin. senaman dah macam2 tetap overdue.. insya allah tawakal je..tenang2