baby masuk fasa mental leap 3

harini 23/5 genap la Hawa Sofea 3bulan..alhamdulillah sihat² je..tp bila masuk fasa mental leap ni,mental jgak kita as a ibu² ni..baby lapa nk menyusu,bila kita sua,menyusu sekejap sgt,lepas tu xnk dah..lepas tu ngamuk²..so ambik pendekatan dodoi dia dulu,masa mamai bru bg menyusu..ad masa,mengamuk nya tu xleh bawak bincang,menangis melalak mcm kena pukul..saba jela ibu nye pon🤣🤣

5 Balas

Anak sy 2 bulan mengamuk jgk wlopon bg susu, ditarik2nya puting breast huhu. Nasib baik la xde gigi lg..Mental leap jgk ke camni? Xtau nk kata sakit perut ke apa, kalau dodoi kuat2 tido jgk dia. Kalau kembung slalunya dia x nanges pn, just diam semacam bleh tau la dia x okay.. tp kali ni mengamuk mcm hape

3w ago

boleh jdi jugak tu ..sbb dia adapt fasa bru kan ...nti lama2 okey la tu

Sama la kita sis.. sy start minggu ni jd bby 2 bln 17 hari ..stress sy ank x nk df, sblom ni ok je skrng sua tetek die nangis mcm kne pkul, sabar je la..sy ingatkan sy sorang je rupanya ramai je alaminya.. sampai tahap sy terpaksa perah bg botol, eh elok pulak die minum 😌😌😌

3w ago

ha⁷..jgn stress² k sis..biasa la tu baby masuk bulan bru kn..so byk la akai nye..kira ok la tu awai² pandai minum susu kot botol..sy train nk dekat seminggu,xmau nye..

baby mengamuk tu okey je normal ...tpi yg tk okey kalau tiba ngamuk time ada atok nenek dpan mata ...mula la atok nenek kata ni la tu la😆

3w ago

pandai plak tu baby timing mengamuk masa ad atuk nenek dorg eh..ha⁷..saba jela..

sabar lah