Baby sedu dalam perut

Hari2x dapat rasa baby dlm perut sedu...normal ke mommy2x? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

8 Balas

Sy tanya nurse kat kk sbb dah kena kira kick baby. Boleh kira sedu tu sbgai gerakan jugak tak, dia perli mcm mana awk tahu tu sedu sy smpai dah tua kerja ni tak pernah tahu ada baby sedu dalam perut 😒 tanya tapi dibalas cara perli. Tapi sebetulnya mmg kita rasa kan tak tahu kenapa nurse tu jawab mcm tu

2y ago

Hehehe.. Jadi takut pulak nk bagi tahu nurse.. Tp betul sis kata tu... Kita yg rasa dya berbunyi non stop.. Nk kata jantung or nadi x pulak... Peliknya..

Haah normal sis, lebih elok dia sedu sbbnya tu tanda paru2 dia berkembang dgn baik dan pernafasan dia bagus. Saya ada baca artikel haritu. Pon tertanya tanya jgk masatu. Tapi skrg dah tau hihi jgn risau ye mommy🥰

2y ago

Alhamdulilah... Terima Kasih sis..

normal 😊first ingt baby yg aktif tngh gerak... tapi time g scan aqi tuh dokter bagi tahu baby sedu .pastu ada cerita kt misi kk ..dia kata first time dia dengar baby sedu dalam perut😂

2y ago

Hehehe.. Alhamdulilah terima sis

Sama sis. Baby saya pn kerap sedu masa dlm perut. Baby gerak dgn sedu ni boleh bezakan sbb sedu ni mcm rasa denyut2 tak henti kt perut. Skrg baby dh lahir pon kerap sedu 😂

2y ago

Hehehe.. Alhamdulilah

Baby saya pun now tengah sedu2..saya baca kat google katanya bagus untuk tumbesaran & pernafasan dia..Moga anak2 kita semua sihat walafiat🥰💖 #7months

Normal sbb itu cara baby belajar bernafas. Tp sy nak tahu mcm mana nak bezakan yg itu sedu ke apa eh😅

mcm mana nak tahu baby tu sedu ye sis

2y ago

Ada rasa denyutan dekat bawah perut. Denyutan tu mcm kita sedu mcm ketuk2 tu. Dlu saya ingatkan dia tendang tau. Tapi mcm tak berhenti lepastu tnya mak saya, mak saya rasa kat situ dgn tgn dia kata ouh yg ni sedu ni mmg mcm tu. Elok la dia sedu mak saya kata🥰

normal sis