Mucus plug

Hari tu selambak mucus plug keluar, ikut pengalaman ibu2 berapa lama agaknya nak bersalin? Sy dah 36 minggu dah..

6 Balas

Saya dari 36 keluar mucus plug. Tp nie 38 lebih dah. Baru rasa berat sngat kat bawah nie tp tkde la sakit sangat sangat. Kene tunggu sakit bebetul kan atau keluar darah

2y ago

Sama la 39 minggu 3 hari dah harini and masih happy baby dlam perut 🤣

Sy mucus plug dari 36w. Last2 overdue. Klu baca2 tips kena kerapkan jalan, light exercise, bsama suami, pujuk bby. Tp dkt sy xjalan...lg seronok bby kt dalam 😅

2y ago

Sy emergency czer. 12jam dkt LR jln stuck 5cm xde progress.

Mucus plug tu bwrna n bau x? Risau infection. De kes tgh tunggu due. Bnyk keputihn. Bile check bby mninggl sbb infection.. kne thu jnis² keputihn yg norml atau x

2y ago

Tak berbau pun…warna pun bkn mcm infection or keputihan yg teruk tu…

Kalau pengalaman saya beberapa minggu sebelum due. Kalau mucus dah banyak boleh check dengan doc. Kadang dah ada bukaan

Boleh tau mcm mana mucus plug tu? 1st mom sy xtau😂 skang dh 37weeks

2y ago

Mcm kenyal dan kental2 sikit..mucus plug tu x berbau pun. Mula2 keluar skit2, hari tu keluar banyak terus.

Dexa