Meniti hari² terakhir

Hari nie dah 38 minggu 4 hari, anak pertama, GDM on D/C, alhamdulilah doktor bagi tunggu sampai due date 31/1, kalau tak bersalin lagi 30/1 kena serah diri, sakit badan tak cakap laa, harap cepat² bersalin sebelum hujung bulan, baby sedap duk bergojet dalam perut nie, sapa yg due date sama dgn sy, harap ibu² dipermudahkan urusan bersalin yee, aamiin.. #firstbaby #firstmom

9 Balas

Sama la saya due 31/1. Tapi takda gdm. Baby selesa sgt lagi. Mak nya dah tak tahu nak bersenam apa lagi, semua tak jalan 🤣 harap tak overdue and keluar sebelum 31/1. Aaaminnn! Semoga dipermudahkan urusan bersalin kita semua.

1y ago

hahaha sama sis, tengah pujuk² bagi keluar nie, selesa sgt agaknya duduk dlm perut nie, semoga dipermudahkan urusan, aamiin🤲

sama la sis,sy pun gdm on dc. scan haritu doc dah awal² bg surat serah diri nanti 39w 6d. sekarang sy baru 36w. berdebar rasanya..2 anak sebelum ni tak pernah lebih dr due. harap² kali ni pun sama juga

1y ago

aamiin🤲🤲mudah²an sis pun dipermudahkan urusan juga

Saya due date 18/2. Esok masuk 37weeks. GDM on Diet Control. Td scan baby dkt klinik private baby dah 3kg. Risau pula kalau baby besar2 😂 mcm nk je cepat bersalin

1y ago

sy last scan 38weeks dah 3.1kg baby nya, doc tak bagi lebih dari 3.5kg nanti, risau pula kan baby besar² nie, harap² dpt bersalin normal, semoga dipermudahkan urusan sis, aamiin 🤲

sama la sis, kena serah diri 30/1 ni sbb gdm on ubat dgn gbs. duk pujuk baby kluar cepat sambil buat exercise activating labour tp budak ni ketegaq

1y ago

mari kita sama² pujuk baby sis, harap² keluar awal laa dia hahaha, semoga dipermudahkan urusan sis, aamiin 🤲

Sy gdm on ubat.. Kena serah diri 1/2 38week cukup2.. 😀 Xtahu apa nak jadi nanti.. Berserah padaNya yg menentukan

1y ago

Semoga baik² saja sis dgn baby ye, aamiin 🤲

Sy due 31/1 jugak. Harini dah masuk 39w. Tp xde tanda2 lg. 31 nie kene serah diri dah. Gdm on DC.

1y ago

sama laa kita sis, semoga dipermudahkan urusan yee..

Sama mcm sy sis 38w 4d anak 1st, GDM. Tunggu serah diri je ni. Harap2 baby kluar without induce.

1y ago

sy pun harap mcm tu sis, dgr pengalaman org lain jadi seriau pula kena paksa² nie😆,anak sulong laa katekan, semoga dipermudahkan urusan sis

semoga dipermudahkan urusan sis ya ,aminn😊

1y ago

aamiin, terima kasih sis😘

aminn