Katung kosong

Hari nie 8w3d pergi scan nk tgk heartbeat,Tiber Dr ckp katung kosong xada apa mgkin xjadi..Dr ckp stop ubat duspaston..tgu 2w lagi, Allahu😢😢agak2 kalau tgu 10w akan nampak tak baby ..Saya alahan xkuat mana cme pgi2 pening loya & muntah sahaja.setakat ni xada spotting pom..Doakan saya kuat semangat,3tahun saya menantikan 😢🫄

6 Balas

in shaa allah sis kalau x de spotting fikir yg positif je. even sya pun ada spotting sis. tpi doc ckp fikir positif je selagi tak kluar ketul2 dan darah x penuh pad in shaa allah x de pape. sya hritu pun scan msa 6w nmpak kantung dan doc nmpak ada something dlm kantung tpi x dpt pastikan apa tu sb kecik sgt .tggu lagi 2 minggu utk repeat scan .risau tu risau tpi in shaa allah tgh cuba positif. dan berserah serta berdoa .even smpai sekarang dan 7w pun spotting lgi .11hb ni akan scan dkat kk

buat scan dekat mana ya? haritu sy scan dekat kk 5-6w masatu doctor terus scan dekat perut.. doktor jelaskan kalau masa scan ada mcm pantulan cahaya putih tu maknanya baby ada walaupun masatu nampak kantung kosong jee.

4mo ago

saya pergi scan hospital swasta.. katung kosong tp dlm katung mcm ada wrna putih bntuk mcm bulan sabit..lps tu dr ckp kemungkinan kandungan xjadi..tp skrg saya ada masa saya sakit perut mcm nk period..

mcm sy sis..hri ni g scan sbb nk tngk ada baby x sbb ikut kn sy dh 6mnggu 4hri tpi tdi doktor swasta scan bru 5mnggu 6hri kantung kosong xda baby lagi..sy jdi risau sngt2

saya pon buat scan tdi. .ikutkan dah 8w lebih...tdi scan 6w lebih dc ckap..kantung kosong jgk..repeat scan lagi 2 mggu

sy pon 8w pg scan tvs tadi..doc ckap 6week☹️...scan nampak kantung je..repeat scan lagi 2 mggu...

4mo ago

Sy pun sama.. sptt 8 weeks harini.. g check pg td sbb ade spotting light brown cam air mazi kalau penat tu.. sekali doc kata mcm misscariage sbb baby belum ade heartbeat and baby size 5weeks 6 days.. doc tu suruh cuci.. tp sy hold sbb saya nak double check klinik lain and repeat scan.. sbb takde bleeding and cramp.. symptoms pregnant pn still ade.. spotting pun dh stop..sy down sgt

scan guna tvs ke?

4mo ago

Amin saya doakan utk you ya