39w1d masih belum bersalin dan belum ada tanda2 bersalin..

Hari ni saya 39weeks 2days (anak sulung) tapi belum ada tanda tanda bersalin . cuma kerap kencing , baby asyik mengeras 😣 sampai rasa nyeri je kawasan perut dan kelenkeng lepastu hilang rasa tu 😌 kekadang pusing kiri kanan rasa tak kena .. doakan saya cepat cepat bersalin #firstbaby #belumbersalin

3 Balas

Sy pun ada ciri2 sama dgn puan. Sy baru masuk 39w tp blom ada tanda2 bersalin.. Sy actually xkisah sgt pun. Sy rileks je klau baby xnk kluar lg. Tp org ramai nasihatkn sy agar bykkan berjalan.. So, sy baru nk mula bykkan berjalan. 😬

1y ago

saya pn skrg bnyk berjalan , try lasak lasak sikit dan senaman ringan . risau rasa , sbb due lambat pda saya pn dh bersalin

Banyakkan berjalan, squat dan makan kurma (6 biji sehari). Kurma bantu lembutkan cervix. Saya pun baru bersalin anak pertama 38w itu yang saya amalkan. Semoga dipermudahkan sis

1y ago

Terimakasih awak untuk tips ni .

Tahniah sis🌹❤️ semoga dipermudahkan 👍amin.