Reject Induce Labour

Hari ni jumpa doctor pakar & dia cakap kalau overdue 5 hari, kena induce. Boleh tak reject induce tu sbb baby & saya ok so tiba2 kena induce mcm tak best dia tak datang full natural. Rasanya kalau baby nak kluar, baby memang akan kluar. #advicepls #1stimemom

3 Balas

Sbb overdue kan? Better follow je kot pakar tu, sepatutnya you tanya terus pakar tu, Kalau I reject what will happen? Tapi setahu sy, kita xnak baby lama sgt overdue dlm perut. Takut komplikasi dekat baby plk nnti. Plus, uri pun takut lama2 xmampu nak tampung keperluan baby. Pujuk la baby, biar dia kluar before kena induce, buat exercise ke utk naturally induce bersalin.