Kuning anak 😣

Hari ni dh masuk 15hari anak sya masih lagi kuning, stress sngat fkir keadaan dia tiap hri kk ambik darah 😣 ade pape petua nk hilangkan kuning x..sy xde mkn jamu ubat2 or apa2 pon just susu bdn je😓#seriusnanya #firstbaby

7 Balas

Sya hritu pun 15hari jgk hntr anak gi kk sbb kuning mmg down sngt ii mcm ii cara dah buat yg pnting time malam lampu bilik jgn tutup bisr je buka , lpstu jgn bendung , biarkn je mcm tu , and last skali mndi pakai daun dukung anak , ikut cara ni mmg berkesan anak sya trus turun kuning

Saya mandikan anak dengan herba mandian kedai cina tu, anak dari 276 kuning dia, warded dua hari lepas tu balik naik semula kuning 216. Lepas tu ikhtiar mandian cina tu Alhamdulillah 216, esoknya check turun 192. Check esok harinya lagi terus 114.

Sy ank 1st dlu pom bgi susu formula msa ank kuning.. Sbb xkuar ag susu time awl brnk... Sy mnum seteguk susu kambing n sapu getah batangwali di tapak kaki bayi.. Tu semua petua org tua.. Ikotkn jela time tu.. Xsmpai 2mggu pom baby dh hilang kuning

9mo ago

Bagi jgk susu badan tp bgi jgk susu formula sbb susu bdn xbyk ag

bg susu formula. sy pun sama mcm sis, sy try bg susu formula terus turun kuning. susu bdan ni dia lambat cerna jdi lambat kncing berak.. tryla, kuning turun trus stop susu formula.

try mandikn ank dgn pokok dukung ank.lg stu daun belimbing buluh pun bole bt mandi ank xpi kena rebus dlu ambk air nya bt mandi.try lh cuba.mana tahu berhasil n kuning ank cpt trn

Susukan setiap sejam. Kalau tido, kejutkan bby bg susu. Insylh makin turun nt.. jamu ke makjun ke apa2 jangan makan

Susu formula n bf stiap 2 jam..