Bacaan HB 8.9

hari ni bukak buku dkt KK, bila check HB, kecewa masih 8.9. padahal ubat tambah darah tak pernah tinggal. ingat bila makan maltofer+folic acid blh cantik sikit bacaan HB dr kandungan sebelum ni. diagnos sebelum ni cuma detect severe anemia, ada ubat tak ye utk anemia teruk mcm sy? #downsikit

2 Balas

Sama laa sis . Sy dari buka buku pink sampai laa nak masuk 8buln hb tak pernah cantikk . Makan segalaa mcm-ii kerang la dging la hati aym laa boleh kata semuaa la sy makan tapi tetap tak cantik jugk . Ubat klinik bg segala mcm still samaa . Skrg dah fasa nak bersalin ehh hb cantik pulakk . Sy amalkan homopati tapi dah lewat la sy amal ubat tu . Alhamdulilah sesuai dgn sy sekrg hb pun cantik . Dan tunggu masa nak bersalin ja

Ada buat iron rich diet tak? Klu tak ada, cuba buat dlu. Bykkn mkn daging merah, hati ayam, kacang kuda, kangkung, kailan, ulam pegaga, buah jambu batu, delima, kurma, oren. Klu ada minum kopi, teh or milo..stop dlu.