Jaundice

Hari ke 22 anak sy still jaundice , Hmhm dah tak tau nk buad mcm mne . Sy Cume ada mslh susu jee Skrng nie . Mata dia pon still kuning lagi .

Jaundice
50 Balas

Sy bg jee susu bdn smpai mata dia putih..tp start dia kerap myusu alhmdulillah mata dia makin lama makin putih

Sis cari daun belimbing. Cuci bersih2 then rebus buat air mandian untk bby, dalam 3hari boleh turun.

Rendam gula batu dlm air zamzam . Then selawat titik 2 3 titis dlm mulut bby ,insha alla h turun

Kmu blh bgi amggur hijau dkt dia untuk hilang kn kuning atau pun lumur bdn dia guna putih telur

Kaedah tradisional Cuba cari batang bakawali Yg paling penting, bg susu kerap2 🥰🥰

sis g kt kdai homeothphy mnx tok beli ubat kuning baby .mmg bagus..

Bagi susu formula disamping breastfeeding.. turun juga tu kena bersabar ..

Sis cuba bagi susu formula.lactogen sangat berkesan ..

sy minum susu kambing, pastu df baby. jamu jgn ambil buat mse skrg.

Baby sy dah 25 ari,jaunfice lg..turun Tiba2 naik blik jaundice tu.