Hai korang normal kah dah 7 week tapi bila di scan tak nampak kantung dan bby lagi hanya rahim tebal

Hanya rahim je menebaldktor suh dtg lg pada 22.2 22.ad tk korg mengalami mcm sya

Hai korang normal kah dah 7 week tapi bila di scan tak nampak kantung dan bby lagi hanya rahim tebal
1 Balas

Normal. Kadang mesin kk tak nampak jelas, so kena check dalam 10w camtu. Selalu kalau scan swasta dalam 7-8w ada nampak kantung

3y ago

Bila buat test masa early pregnancy ni yg bukan first morning urine, kadang memang akan jadi negatif sebab kandungan hcg belum cukup tinggi. Masa pergi klinik mesti dah few times kencing atau minum air dulu kan. So boleh jadi hcg dlm urine tu dah dilute. Atau depends kepada jenis upt. Nak betul confirm kena terus buat beta hcg iaitu check kandungan hcg melalui darah. Tu InshaAllah memang accurate. Tapi kalau dah test few times kat rumah dan memang positive, InshaAllah betul la tu. Cuma scan 5w memang takleh nampak apa lagi. Nnt try scan swasta balik dlm seminggu dua lagi yee. Maybe boleh try pergi klinik lain kalau doktor tu macam tak friendly sangat. InshaAllah moga baik baik je semua