Darah nifas belum kering?

Haluu mommies, saya ada soalan. Normal ke darah nifas tak pernah stop and masih belum kering lepas 60 hari? Hari ni anak genap 2 bulan. Dia keluar sikit sikit warna kekuningan, bukan macam keputihan. Saya new mom so sy taktahu. Saya tanya ibu saya biasa dia 30hari lebih dah stop dah. Anak saya ada g6pd jadi saya tak berani nak makan jamu jamu yang boleh buat badan panas. Bila saya boleh beribadah semula ye? #pleasehelp #firsttimemom

2 Balas

Saya sekarang anak few days lagi nak 60 hari tapi darah masih keluar tapi sikit jela. Sama la g6pd jugak. Pelik jugak lamanya darah 😅 Tapi setahu saya Kalau keluar lagi lebih 60 hari kira darah penyakit dah. Boleh Mandi wajib solat dah.

selesai 24 jam Hari Ke- 60, Mandi wajib, Hari Ke- 61 boleh solat dan ibadah yg lain.