#CeritIbuTAP

Hal yang paling saya kaggumi dari ibu saya adalah sabarnnya. Karna setiap sy berbuat salah ia tak prnh berkata kasar pada sy. Bahkan sy sering skli cekcok dengan beliau. Tp pada akhirnnya beliau yang duluan negur sy. Dan pada akhirnnya ketika sy mnikah. Dari melahirkan ug mrawat sy slalu ibu sy. Sampai begadang tiap malam. Kadang jika bayi sy menangis dia slalu sabar. Kadang sy sendiri ngurus anak masih suka emosi tapi dia tak pernah marah atau kesal. Dan pada saat sy kecil beliau slalu memasakan mkanan kesukaan sy. Krn sy anak kdua dri dua bersaudara. 10thn beliau tdk hamil hingga akhirnnya beliau hamil tapi harua khilangan kk sy. Dan jika boleh meminta sy ingin seperti ibu sy. Bahkan dendam pun ia tidak bisa. Dan dari kecil ibu sy yg slalu mencari nafkah karna bapak sy struk total. Jd yg mngantar skolah ibu sy,yg masak ibu sy,yang nyuci bahkan mengurus kebun dan sawah krn ibu sy seorang PETANI. Semoga sy bs mnjadi pekerja ketas sprti beliau dan punya hati yang lembut serta sabar. #CeritaIbuTAP

#CeritIbuTAP
1 Tanggapan

Sosweetbun

4y ago

Sy dari kluarga tidak mampu bun☺️kdua ortu sy cuma petani dan kduannya tidak sekolah. Tapi ngedidik sy itu gk kurang kasih sayang. Dan slalu di ajarkan mandiri