Naik flight

Hai,sy bercadang nak balik bersalin kt tempat sendiri nanti..Masa tu sy dh masuk 30 weeks lebih..Perlu surat fit to fly daripada doc ke ?

3 Balas

Dari apa yang saya tahu, 28w - 34w kena dapatkan surat doc & buku pink. Start 35w dah tak boleh fly unless emergency tapi kena refer doc & tanya kaunter dulu sebelum proceed beli tiket.

30 week masih boleh fly last 35 week tak boleh dah dan perlu surat dr & nanti sampai airport isi borang pelepasan kat kaunter flight jangan lupa bawa buku tau

sebaiknya ambik la surat. selamat sikit.

7mo ago

Okay sis👌