12 weeks da kena minum air gula, normal ke ye

Hai..nak tanya, normal ke sy baru preggy 12 weeks da kena minum air gula..bacaan sy cuma tinggi sikit je, 5.2 .... sepatutnya 5.1 ke bwh..sy preggy anak first #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Normal sis, ada yg kne awal minum ada yg kne lambat. Maybe nurse tgok berdasarkan family kot ada keturunan kencing manis ke ada stengah org yg kne awal mcm sis. Lpastu tgok plak faktor umur 25 ke ats kene minum🥰 (Ambik darah pertama) untuk fasting blood sugar range - normal : 3.5 - 6.0 Untuk selepas minum air gula dan (ambik darah kedua) range normal : 3.9 - 6.7 Saya rasa sis punya tu cantik dah tu. Tak sangkut👍🏻 Dia jangan atas pada 7.8 tu kiranya sangkut dah, kene repeat minum nanti 😮‍💨

2y ago

tq sis..semoga urusan sis pn dipermudahkan jgk ye..aminnn 🤲

Normal sis Sye 11 week dah kna😅

2y ago

oyeke sis..😅 bape bacaan gula sis, tinggi ke