Sekarang nak msuk 37 week ..

Haii...Ibu² bole ajar saya Cara penyimpanan susu bdan... first time nak buat jadi xpndai .....nak tahu berapa lama bole simpan dfreze? Susu Pam pertama n kedua bole campur ke?macam mne nak tahu susu ITU Masih ok atau x? seblum bagi baby mcm mne nk Kena panas ke atau biar ilang sejuk n trus bgi?#ingintahu #pleasehelp

3 Balas

blh rujuk ni sis.. cara panaskn jgn guna air yg terlampau panas, at least suam2 kuku jer, separuh panas separuh air biasa.. 2. susu perahan blh dicampur tp make sure suhu dh sama sejuk, mksdnya susu perahan kedua yg btu pam kita sejukkan dlu dkt chiller yg sama, then bru campur dgn susu perahan pertama..

klau pkai deep freezer blh thn smpai 6bulan, klau freezer yg 2pintu tu 3bulan jer.

tq sis