Fasa luteal

Haiii semuanya 🤗 nak tanya sikit pengalaman ibu² yg pernah TTC suatu ketika dulu 😁dlm fasa luteal, apa saja yg ibu² amalkan utk memastikan penempelan berjaya? Manatahu sharing kamu bermanfaat juga utk rkn² TTC yg lain. Makasihhh sebelumnya..#bantujawab #seriusnanya #ingintahu #bantusharing

2 Balas

solat dhuha, tahajjud, doa, tawakkal. prep minda & emosi supaya tak stress & relax. jaga jadual tidur. light exercises selalu. keep hydrated. makan makanan2 yg bantu naikkan progesterone dalam badan macam kekacang, kuaci, chocs, telur etc (boleh google). magnesium & vit C supplement.

7mo ago

makasih tau tipsnya. tips yg sangat mahal utk yg bergelar TTCian mcm sy ❤️

nie cara saya: 1) x mkn nenas, betik muda, air gas, mnuman kaffein & semua mknn yg x ssuai utk org preggy 2) x angkat brg2 berat