Gdm ke dua

Haiii... Nak Tanya psal gdm mcm mana nak ambil bacaan gula..contoh pre lunch tu tak perlu makan kan..lepastu 2jam Bru kita ambi post lunch untuk bacaan gula lagi kann..baru makan kan???/#seriusnanya #seriusnanya #seriusnanya #seri usnanya

2 Balas

kalau saya sebab kena ambil insulin. so saya check dulu bacaan gula kemudian cucuk insulin. setengah jam lepas cucuk insulin saya makan. kemudian 2 jam selepas makan saya check lagi bacaan gula.

pre lunch- sebelum lunch post lunch - selepas lunch. bukan lps 2jam baru mkn