Kandungan 40week 1hari

Haiii mommy....ade xkat sini y dah overdue?tarikh due sy 13/2..tp skrng masih xdek tanda2 bby nak keluar.... Nak mintak pendapat mommy semua,klu induce pil masok vagina,sakit ke x yea?

9 Balas

Saya due harini... tanda tanda sakit pinggang pinggul, pelvic, semua ada. Yg pecah air ketuban, lendir darah... takada. Bila gamaknya nak keluar. Saje nak buat surprise kut kat kita 😫

masuk ubat tu bila start ada bukaan baru rasa sakit , sy ank sulong 2 bji ubat , ubat pertama bukak 2 cm, ubat kedua bru 4 cm dlm labour room dua jam lps pecah ketuban

Saya pon dah overdue 40 weeks 3 days . . Tanda2 besa jaa . . Kadang rasa susah hati bila baby nak keluar nii . . Kena serah diri 17/2 kt hos kalau baby tak keluar jugak

7mo ago

allahhhuu.....bertabah laa kite ibu2...esok laa ye sis serah diri...semoga dipermudahkan urusan bersalin sis yea...aminn..aminnn

sya due 13/2 induce belon skit jugak belon jatuh baru 3cm. masokk lr pecah a ktuban, 4jam bru bukk 4cm, stuck 12jam dlm lr 4cm ja end up czer.

7mo ago

allahhuuu...same due kite...tp doc kasi sy extra time...klu xbersalin jgk 20hb serah diri.... sis anak ke berapa yea?

2biji je ye kne insert vagina...doc ckp kt sy ade 3 biji nk kne insert....allaahh..mcm perit je dgr...huhu..sy kandungan anak ke 5...

Sy due harini sepatutnya 17 feb. Tapi takde tanda2 lagi. 22 hb ni serah diri kalau tak keluar jugak. Huaa nervous. First timer

sy induce pil .. msuk jam 7 pgi bersalin 11 pgi .. sakit nya smpai tergolek atas katil

X sakit..

7mo ago

Sekali jak..after 6 hrs bru ada effect ubat tu…

xsakit

7mo ago

brpe kali sis masuk pil dlm vagina utk bukak bukaan sis?