Cuti bersalin

Haiii mommies,sapa yang due dia dalam 17/01…hat mna bekerja tu..hampa dah apply cuti ka??start bila??kalau awal guna AL atau terus apply cuti bersalin?? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

7 Balas

selagi awak tak bersalin. awak boleh guna AL. maternity leave start bila kita bersalin awak. tapi awak boleh cuba tanya bahagian HR tempat awak kerja😘 1st baby sy kije smpi hari baby pop up - 38w2d 2nd baby masih berkerja sampai sekarang. belom ada tanda2 baby nk pop up. 39w3d

sy due 17/1 sis, dah start cuti bersalin..sy x ambik AL tp seminggu tu unpaid leave...biasanya sy start cuti klo dh trberanak..tp preggy klini, sy sakit blkg dgn celah peha sakit ssh nk jln,tu sy dah start cuti tp unpaid leave..mls nk pkai AL..sbb pnjg lgi masa😅

1y ago

Tu laa sy pon mngu depan dah start cuti..first bby xberani nak kja smpai due

sy cuti awal 2 minggu dri tarikh due sebab nak bersalin d kg. tpi atas dasar kesihatan majikan bagi sy cuti sebulan dri tarikh due. rezeki baby ke 2 dpt cuti awal.

saya dulu bekerja masa anak pertama dgn kedua. apply cuti 3 hari sblum due. Ngam2 pulak baby kuar waktu tu. Alhamdulillah terus jalan maternity leave 😁

macam saya takde AL bagai tu terus kena letak tarikh nak cuti bersalin bila saya letak tarikh 1minggu sebelum due

Semogaaa kita dipermudahkan urusan..aminnn

same due 17 hb1. cuti start 10hb