Serius nak tahu

Haiii mommie² semua.. siapa² yg ada pengalaman hamil tapi tiada Tanda awal² kehamilan, boleh share tak?. Wajib ke gejala kehamilan tu ada? Cer ibu² share pengalaman. Tahu hamil lepas dekat 2 bulan, apa pengalaman bunda?😁 #ingintahu #seriusnanya #pejuang_garisDua

9 Balas

Hmm nak kata wajib tu tak tahu la nak cakap wajib ada ke tak 😂 sebab badan orang lain lain kan. Mungkin tanda ada yang sampai awal, ada yang sampai lewat dan intensity dia pun lain, ada yang mild je, ada yang teruk. Tapi selalunya orang pregnant ni memang badan dia akan ada perubahan, dari segi bentuk badan dan hormonal. Macam saya tanda tanda pregnant pun macam biasa je penat, rasa nak muntah semua tu

2y ago

sukee baca pengalaman hamil ni. nak ambil aura.😂

Takda tanda tanda sgt pun.. 1st pregnancy lewat period sehari, saja saja check. Sekali check Alhamdulillah positif.. yg second ni pun lewat period dh berbelas hari tp buat tak tahu je lah sbbnya lepas beranak anak 1st mmg period irregular.. saja jugak test.. sekali test Alhamdulillah terang 2 line.. Sebelum tahu pregnant takda alahan apa, dh tahu pregnant hah kau, alahan macam2 dtg..

2y ago

Suka baca sharing² mcm ni. tqq...

sye tk de pun rse sye ngndung .. haha .. tbe ade .. ttc 5 thun lak tu .. siap kje lg buat nsi ayam angkat tong gas ayam 10ekor pastu lantak kan air gas lg .. haha .. tp rezeki kann tk kmana .. pastu ngandung tk de alahan smpi bersalin .. alhamdullillah

2y ago

ttc tu try to conceive.

saya delay period. try test. alhamdulillah positive. seminggu lepas tu ambik kau. mabuk, morning sickness, breast sakit, perut tak selesa semua ada. sampai sekarang mabuk ada lagi.

sya dri anak 1st smpai skrng dah masok ke 6 x pernah lagi ada tanda 😂 pabila lambat period seminggu bru check upt .. naik samar2 trus pegi klinik double confirm .. mcmtu jelaa

2y ago

sejuk perut mangandung..😍 kalau diberi rezeki nanti, sy pun nak juga mcm awak. cian en.somi layan perangai bawaan bini dia nanti.😂

pengalaman mengandung anak pertama dan ke dua. dua2 simptom2 sama. lewat haid 4 atau 5 hari. simptom2 penat letih asyik nak baring je. xde selera nak makan. loya2 tapi x muntah

2y ago

lewat je period terus rasa simptom ni ke? atau lepas tau preggy terus loya? teruja nak tau. hahahaha

x jugak sis,cam saya saya tau saya pregnant saja cek 2,3 hri cm tu lmbt period trus naik 2line...alhamdulillah xda alahan sampai habis bersalin 🥰

sbb memg plan nk pregnant.. so memg alert ble period da lewat..

tanda² awal berlainan ikut individu