Wean off pacifier

Haiii . Mcm mana kite nk wean off bby dri gune pacifier yee ? Ank sye 8 bulan .. dan dia guna pacifier hanya waktu tido dia .. dh pernah try sekali . Bile tgh2 mlm tu mmg dia mencari wlaupun time tu dia tido . Meraung melalak lah .. buntu .. blh bantu sye ?

1 Balas

pacifier ni function die utk comfort sucking. istilah lain mengempeng. and membantu anak utk tidur lena + tenang kan diri dia. lagipun bukan sepanjang masa guna kan? okay je xde mslh kalau guna wktu tidur je. anak sye pon guna pacifier utk wktu tidur je. bantu dia tenangkan diri and tidur lgi lena. kalau nak mengempeng xboleh sbb susu akan sentiasa keluar, so pacifier la ganti dia.

1y ago

masa dh deep sleep tu cabut kan. mlm try soothing kan die dgn dodoi ke. bagi susu and dodoi sampai tidur ke. supaya dia x mencari pacifier tu.