Muak selepas MENYUSU BADAN

Haii , saya nak tnya ada tak baby ibu ibu semua yg muak selepas menyusu ? Muak bukan nya sikit tapi banyak jugak laa.. Normal ke ? #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

mcm mana rupa muak tu? nampak mcm terlebih minum susu ke maksud puan?

2y ago

kalau bayi bawah 5 bln ada kemungkinan dia reflux, yg itu normal nnti lama2 hilang sbb saluran ke usus baby belum cukup matang lg jd mungkin akan nampak muak. mcm mana pun better tanya terus masa checkup baby, kalau ada video baby tu tgh muak lg bagus x payah nk terangkan pjg2. semoga dipermudahkan urusan puan

boleh terangkan, puan ke baby yang muak?

2y ago

kalau macamtu puan kena burp kan dia juga. lepas burp baringkan baby mengiring.