DOKUMEN UTK BAWA CEK AWAL KEHAMILAN

Haii nak tanya... Kalau mcm kita nak cek kehamilan kt klinik first tyme apa ja yg perlu d bawa? Sijil nikah kena bawa juga ke? Atau apa2? #ingintahu #firstmom #seriusnanya

4 Balas

Kalau klinik swasta perlu bawa diri saja , untuk check confirmation pregnancy . Kalau di klinik kesihatan , scan confirmation tadi , ic isteri & suami & sijil nikah (photocopy) , tarikh vaksin isteri , tarikh lnmp . Then start prosedur untuk check overall tentang sis . (Sila pergi awal untuk buat semua ni , banyak step & amik masa lama) Jika suami ada bawa sekali tapi tunggu la diluar memudahkan ibu preggy dlm klinik duduk . Kesian kdg kerusi penuh mereka kena berdiri sebab yg teman isteri tak kisah suami atau siapapun duduk tanpa dahulukan preggy mom & yg ada anak . Bila turn sis , nurse minta panggil suami baru masuk . Untuk hiv test dia .

2y ago

Oo ok.. Tq sis... ?

kalau klinik biasa, bwk ic dgn diri je, husband jgn tgl. nanti die boleh byr kan ? kalau nak buka buku pink nnti kena bwk ic husband n wife, sijil n kad nikah, tarikh vaksin, gmbr scan masa dkt klinik swasta.

2y ago

sblm bukak buku pink, awk kena pegi scan dkt klinik swasta dulu. selalu klinik swasta akan scan 8w ke atas. sbb bwh dri tu x nmpk pape lgi dlm rahim. nanti awak jdi risau sbb xnmpk bby lgi. bila dh 8w bru nmpk baby +heartbeat. lps tu nnti bru pg bukak buku pink dkt kk berhampiran. bwk ic husband n wife, tarikh vaksin, sijil n kad nikah, last date period, dgn gmbr yg scan dkt klinik swasta td.

klu swasta bawak salinan ic suami dgn salinan sijil nikah. tp klu nk g kk bawak bukti gambar scan,salinan ic suami, salinan sijil nikah

perlu kad nikah,ic