Bantu dlu mummy²

Haii mummy smua kmu pernah ka mcam sya mau ajar ank isap susu btol tapi dia tdak mau sdah try bnyak puting tetap tk mau juga😣ank sya 7blan sdh#bantusharing #pleasehelp

3 Balas

7 bln tu dah besar..kena gune trick lain.. berbeza dgn bb y Masih kecik.klau kecik blh gune la trick cam ayah or org lain susukan.bile dah besar ank pun dah kenal ibu tnpa bau n botol susu ngan puting breast pn dah kenal.so just train sikit2 bg susu dlm botol..jgn byk takut mmbazir.mmg ambik masa y lama utk pancing.bile dia rase lapar offer botol tu.. Don't giveup nnt bb akan terima jgk wlau ambik masa

minta tolong suami, mak atau sedara yg susukan baby awak. jangan awak yg susukan baby. sebab baby kenal bau mommy dia. semasa ahli keluarga yg susukan baby, awak kena duduk jauh sedikit dr baby awak. jgn kerap tukar puting. guna yg sama. buat setiap hari. inn shaa allah, baby nak nnt. boleh cuba botol medela calma. hisapan seakan2 dkt breast kita

haii mummy...saya tak pasti boleh x anak awk guna tips ni..sebab saya guna tips ni masa baby saya umur 2 bulan..mula² mmg mencabar juga nak ajar guna botol susu..mula2 pastikan kita ajar guna 1 jenis puting jea..ajar setiap hari..lepas tu, jangan kita yang bagi, minta siapa² contohnya suami untuk beri. in shaa Allah nanti lama² dia akan terima.

1y ago

okey nnti sya try buat tq sis☺