Tolong bagi pendapat ye Sya buntu

Haii momy nak tnya normal ke kerap berak dari semalam sakit pinggang dan sakit bahagian bawah tu.. tido pon x selesa sakit tulang punggung contractioan ke tu Sya bru 33++

3 Balas

Good question. btw congratsss over ur pregnancy. Contraction tu rasa dia mcm perut mengeras + senggugut. mula2 dia rasa perut mengeras dlu. then dia akan makin kerap + rse mild senggugut. makin kerap makin sakit. area sakit slalu nya area pinggang, perut, celah kangkang, tepi paha. yg sis rasa skrg sakit sbb baby nk masuk laluan. time skrg laa good timing untuk buat labour exercise untuk mudahkan bersalin. contohnya bouncing atas gym ball, jalan itik, squat, cuma jgn push diri sis smpai terlalu penat. just ringan2 je hari2. semoga dipermudahkan urusan.

skrng satu jam skli sakit Klau bby mengeras mmng xboleh tahan trsa mcm dy nk kluar sngt2

2y ago

klu kerap sngt kena pergi hospital check

normal sis... sy pun 33week rasa benda yg sis rasa skrg