Menghitung hari

Haii mommy2 smua , bole tau tak , selain tanda keluar darah dan lendir apa lagi tanda yg diharuskan kita ke hospital utk wrded ye #ingintahu #bantusharing

2 Balas

hye mommy. good question. tanda2 yg mommy kena pantau 1. leaking air ketuban. pakai pantiliner untuk pantau. apa2 perubahan warna air ketuban, twrus ke pac. red flag. 2. contraction yg kerap. sekerap 15min sekali, terus ke pac. apa yg mommy perlu buat, just pantau pergerakan baby mcm biasa. kalau baby kurang aktif mcm biasa, terus ke hospital jgn tunggu lama. perut mengeras secara terlalu kerap, 10min sekali pun terus ke pac walaupun tkde tnda lain tkde sakit lagi.

Hai. Selain apa yang sis sebut. Keluar air ketuban, contraction kerap, kalau rasa baby tak menendang pun kena terus pergi hosp. Tapi tengok keadaan tak semesti akan warded. Permulaan akan diperiksa selepas tu doc akan decide ada keperluan tak untuk warded