First time

Haii mommy semua.. saya baru first time nak jadi mommy.. due In Shaa Allah awal bulan 9.. boleh kongsikan dengan saya apa patut saya beli dulu.. dan barang apa yang perlu dibeli untuk proses berpantang dan untuk baby juga.. harap mommy semua sudi membantu.. terima kasih 🤗#firstbaby #bantusharing

1 Balas

for bby : baju better crik size 0-6 3-6 yg 0-3 tu beli sikit je, mitten n bootties, pampers nb beli dlm 1pek je lps tu beli size s sekali, swaddle, pump susu, milk storage bag, susu fm 1tin standby, botol susu 1 or 2 standby, bby wipe, baby bath tub, ketip kuku, set mandi bby, handkerchief or napkin, set tilam, bby coat, minyak telon or yuyi, kalau ade duit extra boleh beli stroller, sng nak bwk pegi check up nnti, tolak stroller je, boleh beli bedsheet yg kalis air tu sekali, utk tilam mommy n baby. boleh tgok brg2 ni dkt shopee. murah2. for mom : kain batik standby 2 3 psg nnti nak urut sng if nak pakai kain batik sepanjang dlm pantang pon boleh., stokin, bengkung, param pilis, makan pantang tu yg ade halia bwg putih ikan bilis goreng, stokin, baju yg selesa, boleh beli nursing bra, sng kalau nak keluar nnti kalau bby nak bf, minyak or krim panas.