Cuci nipples

Haii mommiess! Nk tnyaa ada tak tips utk cuci nipples supaya susu keluar ? Saya first baby & dh preggy 8months tp xde apa kluar dr nipples. Mohon mommy2 legend bg tips 🥹

5 Balas

Saya sampai bersalin takde keluar susu dekat nipple masa anak sulung. Dh bersalin pun tatau ada ke tak susu sbb breast kecil. Tapi rasa ada je susu sbb masa tu baby hisap je. Cuma mak suruh urut breast lepas bersalin terus bengkak 🤣 masa tu banyak susu. Yang kedua ni mcm ada putih2 je kat nipple saya cuci pakai cotton bud buang putih2 tu je . Kalau tgk dalam buku pink, ada cara dia suruh cuci nipple 😊

sy prgnant 3 org dh anak,3 3 anak sy x klua susu masa prgnant sis 😅 klua susu time prgnnt ni ikut hormon ibu tu sendiri..xpyh risau..cuci je mcm biasa supaya x sumbat..nnti bby dh lahir klua jugak air susu..

saya pkai gauze / cotton pad, saya letak baby oil and gosok2 kt nipple nti keluar daki2 atau biji2 camtu. bg dia tak tersumbat. kalau takde baby oil boleh guna air suam je

x semua org awal keluar susu sis..sy masa anak pertama bile dah deliver sehari xde susu keluar..lepas tu urut2 br keluar..setiap org lain2..moga dipermudahkan semuanya

sy smpai bsalin xde tanda keluar susu. lps bsalin, turun wad sy urut2 sikit breast, alhamdulillah ada je cuma pekat.