TIPS TANAK SANGKUT GDM

Haii mommies.. Saya skrang 16w .. Hari Rabu ni saya kena minum air gula.. First pregnant haritu saya sangkut GDM.. 😭 kalau boleh yang second ni tanak sangkut dahh.. Ada tips tak?

1 Balas

sye haritu seminggu before minum air gula, kurangkan mkn manis, banyakkan minum air masak and 2hri sebelum tu, setiap mlm minum air lemon suam kosong, then pagi nk minum gula tu, sye minum air masak 1cawan.. alhamdulillah xsangkut.. sye mintak tips drpd kawan jugak.. 😊semoga dipermudahkan nnti 🤲🏻

1y ago

yeke.. okay2.. Saya try.. tq sis