spotting pada 27week

haii mommies nak tanya normal ke spotting bila da masuk 27weeks ? xde makan pelik2 @ buat kerja berat2 pun. cuma tadi pergi toilet tgk ada spotting kt panties . xde rasa sakit atau pape cuma baby active menendang .

3 Balas

Saya pon spotting baru je berapa hari lepas masa week 27. Tido2 bngun2 ada spotting. Cek alhmdulillah tak ada apa apa. Kemungkinan saya terlalu penat n seronok dukung2 budak kecik tu yg spotting esok nya.. doc ckp ada dua sebb spotting berlaku dari: 1) rahim dalam Kemungkinan uri jatuh atau jalan nk beranak dah bukak. 2) vagina luar Kemungkinan disebabkan ada luka dekat vagina kita atau satu lagi memang tak ada sebab kenapa ia berlaku. Kebiasannya sebab kita penat atau angkat benda2 berat. Apa apa pun perlu berjumpa doc untuk pantau.

1y ago

baik. risau tp xnak stress. takut impact baby plak nti. besok appointment doc tgk doc ckp apa

Saya experience pendarahan pada dinding vagina masa 25weeks, bila swab ada gbs rupanya. Tapi sebab darah turun tu tak pasti kenapa, skrg dah 30weeks, baby okay je. Better refer hospital kalau warna fresh darah, merah pekat tu. Ambil gambar dan tunjuk dekat doktor nanti

Tak normal awak. Sila pergi ke hospital dengan segera