Baby demam dan berak dgn kerap

Haii ibu2...nk tnya ada x ibu2 ada pengalaman baby 3 bulan demam dan dia berak dgn kerap sampai kan najis dia ada darah sikit? Dh jumpa dokter tapi dokter xda kata apa tapi saya risau sbp dia berak terlampau kerap smpai kn berak dia ada kluar darah tapi sikit je.#pleasehelp

5 Balas

Cirit kot sis? Kalau demam virus biasanya dah nak baik memang akan cirit. Dan darah tu mungkin sebab luka kat dalam sebab asek berak. Anak saya banyak kali je gitu. Memang dr tak risau bab tu. Cuma dr pesan kalau anak start muntah2, taknak makan/susu, lembik. Baru bawa semula ke hospital

8mo ago

Dua2 pernah. Sebab anak saya memang ada masalah sembelit. Kalau dia berak ketul besar memang ada darah sikit2 kat najis tu. Kalau cirit tu najis cair lah. Pun ada juga darah sebab asek berak then boleh luka juga belah dalam

awak kena stop dlu susu y bb minum skarang n cari susu y less laktosa sementara.itu y pakar bgtau n y sy bt masa bb sy kena cirit n cepat pulih.lepas seminggu baru blh bg blk susu y bb slalu minum jika cirit dah xde

8mo ago

ye tgk dlu mcm mne..ape pn kena try.mcm bb sy dlu bf pun xblh

teruskan bf, cari doktor klinik lain? tunjuk gambar pampers, rekod time bila pukul brp menyusupukul brp stop, pukul brp berak

8mo ago

how puan sue?

doktor klinik ke atau hospital? bagi sy, berak darah tak normal.

8mo ago

tak ok lagi

Cuba tukar susu yg diminum

8mo ago

susu yg sya bgi dia minum dari lahir smpai skrng sis.