Boleh bagi tips untuk baby breech tak?

Hai,assalamualaikum. Nak tanya, saya 28 minggu. Scan kt kk, tgk bby breech. Ada tips tak macam mana nak buat kpla bby turun?

2 Balas

bnyk kan tidur ngiring belah kiri. kalau tidur terlentang, angkt kaki lutut naikkn. baby sy drp 24w smpai ke sudah kepala kt bwh je hehe. tpi tk tau la kalau time bukan wktu chkup/scan dia berpusing kan. tpi tiap kli chkup/scan mesti kepala kt bwh

2mo ago

blh cuba ni. sbb biasa tdo ngiring kanan.hee,trima ksih

Normal. Baby boleh berpusing sampai 36 weeks. After 37 weeks baby tak berpusing baru declare baby breech

2mo ago

oo baik²