anak tidak menunjuk objek

hai, anak saya berusia 1 tahun 17 hari masih tak pandai menunjuk objek...klau saya tunjuk sesuatu objek pon ,dia x tgk...dia hanya tgk jari saya sahaja..normal ke ??umur berapa bayi start menunjuk??#seriusnanya #ingintahu

4 Balas

boleh main2 dengan dia. contoh.. sayang mama.. mana lampu? lampu? tu lampuuu.. mana kipas? kipas? tu kipas.. mana ayah? haaa ayah mana??? tu ayahh.. hmmm mana tv.. tv mana?? ni tv... ajak main2 mcm tu. sambil suap makan ke.. atau saja2 sebelum nak tidokan dia.

anak saya pun masih belum boleh menunjuk lagi. 1y2m. takpe puan, kita consistent je tunjuk dekat dia. nanti dia akan belajar 😊

normal. anak saya nak masuk 1 tahun 5 bulan baru pandai tunjuk guna jari telunjuk

Anak dah check up untuk setahun?

1y ago

Sama-sama