bayi terlalu kerap menyusu

hai...ade x mummy2 yg mengalami masalah sama..bayi saya baru berusia 3 minggu tp bab menyusu nie membuat saya berasa risau...dlm stgh jam sekali mesti meragam nk menyusu..sekali menyusu 2oz..kdng2 terpikir kemana perginya susu yg diminum..adakah ini normal..buang air besar x banyak..mungkin kencing bnyk kot.. #firstbaby #seriusnanya

2 Balas

mungkin tekapan pada mulut bayi tu salah... Cuba tgk YouTube cara tekapan yang betul. areola kena masuk full dalam mulut bayi,baru bayi rasa full nak sedut.. don't be stress mummy...Dan bagus untuk kurangkan jaundice bayi😊💓 enjoyed the journey yaa

baby tak kenyang memang lah minta setiap jam .. cuba kalau kau haus cari air tak Setiap jam