Cuti berehat

Hai.. sy nak tnya.. sy skrg tgh bkerja dan pregnant 32 week.. sy tgh rancang bila nak start ambil cuti .. since pekerjaan sy memerlukan sy utk bgerak bnyk.. dan kdg2 sampai sakit kaki ni.. kalau ibu bkerjaya katnsini, korg dh start cuti pd minggu kehamilan keberapa ya?

2 Balas

sy mggu ni week 36 last kerja. sbb baby dh matang bila masuk week 37 hgga 40 so kena ready anytime boleh bersalin. sy apply maternity leave masa week 38. week 37 sy ambil cuti tnpa gaji 5 hari.

Cadangnya saya nak ambil cuti ngam2 hari beranak tu, tapi tgk kudrat skrg pon sakit lutut jalan. Pergi kerja pon husband hantarkan.