baby kecil

hai . sy nak tnya skrg ni sy 35weeks berat bby 1.7kg..sy nk kna serah diri 30/8 ni sbb bby kecil..smntra nk tggu nk serah diri ni makan apa yaa yg bg berat bby naikk..naik lagi sikit pon tkpaa..risau la sy..

7 Balas

sy hritu baby kecik time buat detail scan 23 weeks. tpi baby nye besar mcm 21 weeks je. sy mnum susu kotak hari hari sbb tkde GDM. skrg baby 34 weeks dah 2.3 kg. awak tk buat detail scan ye? maksudnya dari awal mmg baby kecik ? mcm sy wktu dctor ckp kecik, doctor chexk uri smua okay ke tak sbb takut nutrien kat bby tk smpai . pastu fktor genetik samalah . awak dah hujung2 baru nk besarkan baby tk sempat dah ni. boleh cuba mnum susu . atau ratah lauk lauk banyak, instead of nasik. kalau breakfast tu makan nasi ayam. ayam tu lebihkan. ikan lebihkan. smua tu tmbah protein

10mo ago

sy tau bby sy kecik masa 30 weeks..lepas lepas dpt tau tu terus sy beli susu anmum tidak berat bby msa 30weeks 1.3kg ni 35weeks berat bby naik skit la..lg stu sy ada gdm..msuk 3trismter ni jd tak lalu makan..

saya scan waktu 29 weeks, doc cakap baby saya pun kecik tapi dia akan repeat scan lagi 2-3 minggu camtu utk tgk progress. scan 34 weeks, ade progress walaupun masih kecik kalau ikut usia tapi selagi ade progress, doc saya cakap tak yah serah diri. saya memang try banyakkan protein dgn susu utk bagi baby ade progress. lagipun saya mmg jenis petite. baby awak ade progress tak bila repeat scan?

kenapa perlu serah diri erh. knp doc tk bgi dia membesar dulu kt perut. hmmmm

10mo ago

berat bby sy pun 2.2 kg msa 37w..tp doc xsuruh serah dri pun..dia ckp ok je..tp sy pun jnis kecik..dia ckp 1/9 ni scan lg..hmm hrp bby btmbh berat sikit..

Korang bby kecik...timbang korang turun tak,bila time check up??

banyakkan minum susu sis. tambah kalsium...

mkn byk protein..ayam..ikan..susu..cheesse

try minum susu Anmum la