baby fully breastfed

hai. sy ada baca baby yg fully breastfeed normal if tak berak 7-14 hari. after 14 hari if tak berak jugak perlu tak ke klinik? bfore this mix fm & mmg dia berak hari2. skrg baru seminggu start full bf & baru 2 hari x berak. kencing & kentut mcm biasa & kerap. ada yg tahu? mohon sharing info thank u😄 #firstmom

1 Balas

jika bby fully bf perut dia ok tak kembung ..kencing ok dan ada kentut dan tak selalu berak mcm sblm ni ia normal..sbb susu ibu ni bby senang@mudah nak hadam brbnding susu fm... jika puan ada ig nnti try follow ig pakar lactating ni utk dptkn lg ilmu ttg pnyusuan... ni ignya..hrp dpt mmbntu puan dan mg dpmudah segalanya amiin