Week9 tekanan darah naik, ada cara untuk turunkan tak?

Hai, sy 1st pregnancy baru nie tekanan darah sy naik sehingga 150. Sekarang border line dlm 128 . Minggu dpn baru sy buka buku dkt kk. Ada nasihat, atau cara utk turunkan tak? Tq

4 Balas

3w ago

Terima kasih

nnt ambil bacaan bpm dirumah setiap kali bangun tido.. bawa rekod bacaan tu masa p jmp dktr.. if perlu baru dktr suh ambil ubat darah tinggi.. buat masa skrg kurangkan masin n junkfood.. jgn stress..

4w ago

Baik. Terima kasih

kalau boleh amalkan minum air barli ... 2 ke 3 kali seminggu ke ... bagus untuk kencing kotor jugak kalau ada ...

kurangkan pengambilan garam

4w ago

Baik. Terima kasih