burnt out

hai smua .. sy ad toddler umur 1 tahun + .. skang tgh pregnant anak kedua insyaallah bulan mei 2024 sy akan mnimang cahaya mata yg baru doakan kmi skluarga selamat .. persoalannya .. skang ni sy sntiasa burnt out .. slalu rse penat slalu rse nk marah kat toddler & suami sy .. rse mood slalu je swing .. kdg rsa diri ni x bguna pun ad jgk .. kdg rse x mmpu nk jdi ibu yg baik 😢 bila toddler da tidur rse kesian sbb marah-marah kat dia & rsa mcm tak luangkan masa dgn baik dgn dia .. at the same time sy kne buat kja rumah masak tkjar kejar nk solat nk rhat ape smua tu .. business online sy pun tah ke mana dh .. tolong sy mommies 😞 #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

i've been through a similar situation (sy surirumah with 1y5m toddler). now early 3rd trimester with 2nd child. nasihat sy, do not push urself too hard. mksd sy dari segi kerja rumah...klu u tak larat nk buat hari ini, xperlu buat. utk makan, kdg2 sy buat mana yg termampu, klu x sy minta pasangan bungkuskan dari kedai shj. utk handle toddler, usually toddler dh ada rutin sendiri dari segi waktu tidur, makan, playtime..klu boleh stick to the timing supaya kita blh urus benda2 lain pula. dan pasangan mmg kena sama2 handle toddler sbb kita dlm fasa hormon tak menentu.