Berat naik mase pregnent... Sy obesiti dri awl...

Hai smua... Nk tnye sape kt sini ade pengalaman mnum air gula 3 kli dlm tempoh preggy? Wlaupun xde gdm dan darah tinggi... Dktr sy bgtau kmungkinan sy kne mnum air gula kli ke 3...nk dkt2 bersalin... Berat naik 14.5kg spnjg 30 mggu preggy... #seriusnanya #ingintahu

13 Balas

Macam saya 4 kali minuk air gula. Yang ke 4 sangkut. Kalau berat badan awak naik melebihi sasaran, memang kena minum air gula byk kali.

12mo ago

Aahhh 4 kali minum air gula. 26w baru tersangkut. Sbb berat saya naik 4kg lebih dlm masa 2w. 1st 2nd 3rd alhamdulillah tak sangkut. yang ke 4 tak leh nak lari lagi dh. Skrng on ubat je. Semoga dipermudahkan segala urusan kita semua ye 🫠

sy 3kali minum air gula....xde lekat kecing manis ke apa....cuma ulang alik klinik Jee skrg misi check BP 2kali seminggu ...skrg 38w

Sy kene minum air gula 3 kli..berat badan lebih katanya, alhamdulillah xsangkut gdm dan darah tggi