anak 8bulan cirit birit

hai smua baby saya 8bulan lbih da. baby sy cirit birit msuk 8minggu sdh.. hri ke4 sy ada bawa pergi klinik dorang bagi ubat garam. tp mcm tdk ada perubahan msih jg dia berak2 dlm 5@6kali sehari.. ubat dia hbis sdh jg . hri isnin mau bawa dia pergi klinik lagi... ada apa2 petua ka Mommies2 smua. nangis2 jak dia ni. bila mkn muntah . bila dia menyusu berak . asal ada isi dlm perut dia mesti berak.. berat bdn dia pun mkin menurun.. normal ka ya tu mommies smua. ada boleh share

3 Balas

hai sis..bleh share tk petua anak sis sihat dri cirit birit mcm mna??..ank sya dh 3minggu ,..

4mo ago

Awak.. Lama nye anak cirit birit sampai 3 minggu.. Ada cari punca x knape anak cirit- birit? Kalau awak x cari punca dan cuba untuk selesaikan, mmg anak akan cirit birit terlalu lama... Kesian tau kt anak asal makan je dah pergi membuang... Mcm anak sy, punca cirit birit sbb pengendalian botol susu @ susu kt rumah pengasuh.. I mmg stop totally bagi susu kt anak selama 2 hari. 2 hari tu anak hanya minum air kosong dan jamah sikit sahaja bubur kosong. Sampai satu tahap tu bila anak poo najis die mmg bau busuk Sgt lain dari yg lain... Lpas sy dah tahu mmg anak dah buang habis sisa2 yg x elok dlm perut die, baru sy on semula susu after 2 days tu. Baru anak okay lpas tu. Klau pergi klinik pun, doktor x akan buat apa2 pun sekadar bg air garam itu sahaja lah. Cari masalah punca cirit birit tu. Boleh jadi byk punca die. Awak kena identify satu persatu.

dapatkan second opinion dari doktor lain sis. risau anak dehydrate.

up