Keluar darah spt period semasa buang air kecil

Hai semua..sy baru pregnant 6 minggu 3 hari..normal ke kalau kencing keluar darah seperti period?dah masuk 3 hari harini..dah pergi jumpa doktor..doktor just bgi folic acid & suruh datang lagi 2 minggu..#firstbaby

2 Balas

Tak normal… Itu mcm tanda nak keguguran… Pergi klinik swasta, scan condition baby… Kalau baby masih okay minta doc ubat kuatkan rahim, duphaston… Kalau pergi kerajaan mmg dia bagi acid folic je. Tak membantu apa pun acid folic tu… Benda dah pernah jadi kat saya dulu masa 1st pregnancy

2y ago

pergi klinik lain lah… patutnya klinik tu dah tahu dah kena bagi ubat apa yg bersesuaian…

sye 6w doktr dah bg ubt kuatkan rahim dgn cuck kuat kan rahim. prtme kli tu mmg kua coklt2 merh. leps tu kua drh mcm pyed. tp alhamdulilh tak ada apa2. sebb mkn ubt kuat rahim. smpai kdgn 3bln lebh mkn ubt. leps tu tk mkn dah. drh pon dah xad. alhamdulilh skng dah 5bulan.

2y ago

awak ckp je rahim xkuat sgt. nk ubt kuat kan rahim. kua drh kan. doktr akn bg klo janin dgn jantung dah ada.