Share tips mommy

Hai semua..sini ada tak mommy2 yg menyusu badan berpuasa ?? Sy first mom ..anak baru 2bulan menyusu badan kalau sy berpuasa anak cukup tak susu?? Kalau boleh sy taknak tinggal puasa.. #bantusharing #ingintahu #bantujawab

2 Balas

boleh. paling penting mindset kita. otak kata boleh, inshaAllah boleh dengan usaha bersahur dengan betul. saya masa mengandung dan menyusu, dah 2 tahun berturut puasa penuh sebulan, Alhamdulillah. penting untuk sahur dgn cukup. inshaAllah susu pun akan cukup untuk baby. bagi saya, kurma (3-5 biji) yg direndam semalaman dalam susu mmg sangat membantu. malam tu rendam, esok sahur kacau dan minum. bijinya buang siap siap. mmg tahan perut sampai petang. sahur makan yg tinggi protein dan serat. boleh cuba juga overnight oats https://www.facebook.com/100005863929639/posts/pfbid02hE3hgk5Ynmgfy9NBEfXQMPR6ZmxR8KKPXHdEogToB8Ss4JaAJecxe9vaHrxrqToel/?mibextid=cr9u03

2mo ago

terima kasih tipsnya mommy😘

Boleh je puasa.. Waktu sahur bykkan makan kurma dan air masak yg cukup... Pikir yg susu sentiasa ada dan cukup untuk bby.. Biasa belah petang mmg breast mcm lembik mcm kosong tpi insyaallah lama2 nnt bdn kita boleh terima yg kita tgh berpuasa.. Berbuka je cepat2 topup air kosong mkn kurma n makan makanan berkhasiat yg blh bykkan susu.. Sy 4 anak semua berpuasa kena waktu ank umo 3 bln..

2mo ago

okey sis terima kasih bagi tips ..harap hari first puasa dapat bertahan sampai waktu berbuka dan hari2 yg seterusnya