Baby 7 bulan.

Hai semua,saya nak tanya utk baby 7 bulan berapa kali sehari bagi makan ye? Masa dkt taska saya bekalkan sarapan dgn 2 bekas mknn pejal.so cikgu akan bagi mknn pejal tgh hari dan petang. Klau mcm saya balik kerja pukul 6 smpai rumah dh pukul 7 lebih mcmtu..kdg2 lewat jugak smpai rumah.Malam kena bagi mkn lagi ke mcm mana? Boleh share jadual ibu2 bgi baby makan mcm mana? & utk mkn petang kena masak menu lain atau boleh bagi bubur jugak? #ingintahu #bantusharing #firstmom #firstbaby

6 Balas

awak boleh refer sini. info ni dr fb happy baby food malaysia. mcm sy. sy buat 3x mkn dkt rumah pengasuh. breakfast, lunch and snacking. breakfast sy buat mcm oat, waffle, puri, lunch makan bertumis + bubur snacking pula mcm bihun tomyam, bihun sup, spaggeti, buah, puri buah or dessert.

8mo ago

most wc awak. boleh je. kalau awak nak bg puri buah or buah😊

Dulu saya takde ilmu pun and taktau pun baby kena makan berapa kali. Just mmg pagi and ptg kena makan. The rest tu susu and snacks in between.

sye bg main meal 2x sehari, 1x snack.. last mkn pukul 5-6.. sbb anak sye tdo pukul 7-8 mlm..

susu masih keperluan utama baby 7bulan...

Biasa sy bg 3x, pg, tgh hari, ptg

X cukup 2 kali sis. Kebulur budak tu

8mo ago

Hang kenapa woi2? Mental ka? 😂 there’s nothing rude here. Bukan cakap mak dia tak bguna pun sbb x bg mkn anak. Ke hang yg tanya soalan ni? Butthurt betol