TRAVEL FROM KL TO KELANTAN ON 36w

Hai semua.. saya nak minta pendapat… kalau 36 minggu boleh ke kita travel jauh ? adik kwin di kelantan masa minggu ke 36.. tp pd masa yang sama risau terberanak tgh jalan.. kalau boleh travel apa persediaan dan langkah berjaga2 yang boleh saya lakukan.. terima kasih semua 💐💐 #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

maksimum 2 jam perjalanan kena berhenti, keluar dr kereta dan stretching sikit.. duduk dalam kereta kalau boleh alas kaki tu, biar melunjur.. beg hospital, buku pink jangan lupa bawak sekali.. in case tiba2 nak terberanak sbb penat travel jauh..

2y ago

terima kasih sis

Boleh je. Bawa la beg hospital siap2. Buku pink semua standby. Psl nk tberanak tu kita ada naluri sndri. Dan selalunya anak 1st ni tkde lg kes terberanak, sbb xde jalan lg (xpenah bsalin).

2y ago

terima kasih sis 😊