Ubat lancar darah

Hai semua..nifas saya dah lebih 100 hari..ada tak ubat untuk lancarkan darah tu?kalau ada apa namanya?selalu sangat spotting warna coklat..bila tak keluar langsung dlm 5 hri dh confident dngn suami..alih2 kluar darah nifas tu masa bersama..tak tau nak jawap apa dngn suami asyik2 tanya dah kering ke belum..spoting coklat tu pun keluar jarang sangat dlm 2 3 hari skli..tolong sapa2 bgitau dngn kadar segera kalai ada ubat tu..sbb suami jarang ada kt rmh#pleasehelp

8 Balas

Nifas max 60 hari je. Macam saya ada juga spotting2 lepas 60 hari. Spotting sikit2 dan bukan tiap hari. Saya terus jumpa o&g. Dr buat ultrasound & buat papsmear. Alhamdulillah semua normal. Dr kata mungkin hormon. So dr bagi ubat untuk betulkan balik hormon. Seminggu lepas saya makan ubat tu saya heavy bleeding. Sehari kena tukar pad setiap 2 jam. Gi jumpa dr semula, dr suruh pantau. Kalau darah tu stop dalam masa 7-14 hari, maksudnya tu period. So boleh biar je. Kalau tak stop kena buat further checkup. Alhamdulillah darah stop hari ke 8. Pastu dr buat ultrasound semula pun rahim ovary semua ok. So dr cakap tu period. Dr kata biasa lepas bersalin hormon tak stabil. Tapi better sis buat checkup juga 😊

nifas maksimum 60 hari shj.. lebih dri 60 hari bkn nifas dh.. wanita harus tahu.. ada 4 jenis darah yg keluar dari kemaluannya 1. haid 2. wiladah 3. nifas 4. istihadhah awak blh prgi klinik check..

Awk bertungku tak? Lepas bersalin org bertungku salah satu nya sebab nak bg darah2 ketul dalam badan keluar dgn lancar. Try bertungku

Jumpa pakar dear. Something wrong. Apa2 ubat pls refer and dapatkan prescription dari dr ya. Semoga dipermudahkan.

Nifas 60 hari je, kalau ada gap antra 60 hri tu maybe tu period, apa pun awk kena check dr utk kepastian

darah nifas max 60hari dear. lebih dr tu bukan drh nifas dh. lebih baik refer doctor

kalau lebih 60 hari bkn drh nifas dh tu awak

kat kedai cina ada jual